Utazás a tudat alá

DEEP TRIP

DEEP TRIP

Birkagyomor, Hammam, India 16.

Kulináris zsákutca, helyi törökfürdő, és egy jól szervezett indiai átverés története

2019. január 13. - Zoran Božić

Posztindító muzsika

ha valaki jobban szereti, így is lehet: soundcloud.com clearlight

Ezt épp nem Marokkóban, hanem még Portugáliában vettem magamhoz, de van története és kapcsolódik is az előző, vallást feszegető poszthoz. Chill out mix, aminek a nyolcadik percétől van egy müezzin ének. Mivel ebben az időszakban szarrá hallgattam ezt a mixet, Aminék is kaptak belőle és felhívták a figyelmemet, hogy azért a részért az arab világ kevésbé barátságos részein komoly büntetésre számíthatnék, mivel tiltott dolog felvenni ezeket az énekeket. Kérdeztem, hogy kikapcsoljam-e, de mondták, hogy nem kell, hiszen szép is, meg ez nem is az a hely. Egyébként a hammamban meditáláshoz, meg az indiai spirituális utazáshoz is passzol, a kedvenc dalom meg 19:30-nál indul. Szemeket tessék becsukni és hátradőlni, de csak olvasás után!

Birkagyomor és hammam

A kirándulásokból visszatérve Essaouirába éhes és fáradt voltam. Így toltam magamba egy olyat, hogy ilyen cuki kis kolbászkák birkagyomorból, grillezve. Na, ez volt az egyetlen olyan kaja az egész utazásom során, amit nem javaslok senkinek, kivéve a birkagyomor-kolbász elkötelezett híveinek. De azért belaktam, aztán másnapig szépségalvás. A medina házaiban általában nincs fürdőszoba, hammamba jár mindenki tisztálkodni. Így tettünk mi is Aminnal. A hammam az a törökfürdő. A szó jelentése: forró, és ennek megfelelően az is. A helyieknek 10 pénz a beugró. A hely több csarnokból álló pincében volt. A fürdő termeket alulról fűtik. Meditálás a forró kövön, majd mégforróbb vízzel való fürdés, amit magadnak hozol vödörben. Vannak fürdető bácsik, akik tetőtől talpig végigsikálják azokat, akik befizetnek rá. Mások meg egymásnak segítenek. Buzulás meg pucérkodás nincs, mielőtt még valaki... Ennek is létezik a turistás változata, ahol sok pénzért kinyalják az ember picsáját, meg illatterápia, masszázs és társai. Na, a miénk nem ez a kategória volt. Épp végeznénk a kis szeánszunkkal, mikor arra leszek figyelmes, hogy nem lefolyik a víz a lefolyóba, hanem inkább feketén és büdösen elkezd visszajönni a termekbe. Elég gyorsan elmenekültünk, de mire felöltöztünk, már az előtérben is állt a csatornalé. Emlékeztek, hogy a hippi tanyán szalmát pakoltunk és fóliáztunk, mert esőt vártak? Megjött. Özönvízszerű eső volt kinn, amíg mi chilleltünk, a kis sikátorok meg faltól falig ki vannak kövezve, szóval a víznek nincs sok esélye elfolyni. Meg nekünk se volt kikerülni, így mezítláb, bokáig érő szennyvízben battyogtunk haza. Az álhipochondriám köszöni, jól van. El is basztam egy flakon alkoholos fertőtlenítőt a lábainkra azonnal.

Indokolatlan kép Essaouira sétáló utcájáról:

img_20171215_145443-1.jpg

Maya

Majd teázással ütöttük el az időt egy teázóban arra várva, hogy elálljon az eső. Itt ismerkedtünk meg Mayával. Lengyel lány, aki a faszijával Izlandon él, de amúgy annyit utazik egyedül a világban, amennyit lehet. Becsatlakozott hozzánk, és sokat mesélt arról, hogy milyen egy nőnek egyedül utazni. Röviden sokkal szarabb, mint nekem, aki ugye, nem nő vagyok. Magam is megtapasztaltam ezt, amikor az egyik esti sétafikálásunk közben számtalan inzultus ért minket. Volt, ami fizikai kontaktusig fajult. És mindez azért, mert a kanos helyi arcok nem bírták ki, hogy ne menjenek rá a csajra annak ellenére sem, hogy nem egyedül sétált. Volt vicces része is, egy kajaárus bácsi be akart minket invitálni az üzlete hátsó részébe, hogy kábítószerezzünk vele egy kicsit. Mondtuk, hogy köszönjük, de nem élnénk a fantasztikus ajánlattal. Erre ő kikapta a fogsorát és elkezdett amcsi gengszter-rappet nyomni azt bizonyítandó, hogy ő milyen egyenes ember. (az összefüggést én sem látom) Ezt a tényt kiemelte, meg azt a tényt is, hogy 14 éves. Többször is. Amúgy, gondolom 41 akart az lenni. Az ilyen hibák nyilván az utcán tanult nyelv miatt adódnak. A kedvencem, amikor Amine a vendégei jövőbeni nemzőképességéért aggódva párnával kínálja őket és következetesen mindig azt kérdezi, hogy "Guys, do you have something in your ass?"

India, a kockázat

Itt bedobok egy Maya által megélt történetet, ami erősen kapcsolódik ehhez a bejegyzéshez:

Miért kockáztatunk? 10.

 

Az elmúlt négy évben összesen kb egy évet töltött Indiában. Imádja. De azt mondja, hogy annyi mocskot, koszt, szemetet és szarházi embert, olyan fokú nyomort soha sehol máshol nem látott. Előttem van a kép ahogy a rengeteg koldust nézi a vonatablakon át. Kicsi gyerekek, fogyatékkal élő emberek, fogyatékkal élő gyerekek, és amikor már azt hiszi, hogy szívszorítóbbat nem fog látni, bejön a képbe egy végtagok nélküli ember, aki az állával húzza magát a földön és a hátára van erősítve a doboz, amibe lehet aprót dobni.

Szinte teljes iparággá nőtte ki magát a külföldiek átverése, megkopasztása. Íme egy példa a sok közül, amiket mesélt:

Ahhoz, hogy vonatozni tudjon egy komoly tortúrán ment keresztül. Az első évben még okos telefon nélkül utazott oda, és amikor Mumbaiban kereste a vasútállomást, járókelőktől kérdezgette, hogy merre található. Random embereket szólított meg, akik szívélyesen útbaigazították, meg hozzátették, hogy átépítés miatt az állomáson nem működnek a pénztárak, jegyet egy bizonyos utazási irodában tud venni. Meg is találta az irodát, ahol ránézésre teljesen hivatalosan akartak neki jegyet adni, de nagyjából tízszeres áron. Ennek előzetesen utánajárt, így nem dőlt be a trükknek, hanem kissé felbaszódva újra nekiindult, hogy megtalálja a vasútállomást. Újabb embereket kérdezett meg, akik újra azt mondták, hogy menjen az utazási irodába jegyért. Állítása szerint legalább 15 emberrel beszélt, de mindenki részese volt a csalásnak. Mire végre odatalált az állomásra, már rendesen idegállapotban volt. A bejárat előtt állt három biztonsági őr öltönyben, telefonzsinórral a fülben, mint a Mátrixban. Közölték vele, hogy előre megváltott jegy nélkül nem mehet be, mivel benn nem lehet jegyet venni. Menjen vissza az irodába. Ezen a ponton kapott Maya agyfaszt, és átrohant köztük. Üldözték egy darabon és minden mindegy alapon már olyanokat ordibáltak neki, hogy a jegypénztár megsemmisült, mert lebombázták, álljon meg! Nem állt meg, hanem odaért és normális áron vett magának jegyet, majd felszállt a vonatra. Azért ez már elég komoly rendszer, nem?

A történeteit végighallgatva egy kérdés merült fel bennem: Minek megy oda? Azt mondta, miután túl van a szartengeren keresztüli utazáson és megérkezik a spirituális jelentőséggel bíró helyekre, azok annyira feltöltik,  ott olyan jó emberekkel van együtt, hogy bőven ellensúlyozzák azt a sok rosszat, ami az odatartó út során éri.

A következő terve az, hogy Mongóliában vesz egy lovat és keresztül lovagolja az egész országot. Annyi csak a baj, hogy még nem tud lovagolni. Maya egy bevállalós csaj. Sok kockázatot vállal, de így boldog. Nem kötelező utánacsinálni. ;)

 Várható tartalom jövő szerdán: a tepsisegg kialakulása, állat-szex, és sok zene

A bejegyzés trackback címe:

https://deep-trip.blog.hu/api/trackback/id/tr9914404278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása